Zorg & Welzijn


Opleidingen waarbij de gezondheid en welzijn van mensen in het middelpunt staan. Ook uiterlijke verzorging en veiligheids-sport opleidingen kunnen hierbij horen. Denk daarnaast eens aan werken in de kinderopvang en onderwijsassistente.


Naam bedrijf

Beroepen

Over het bedrijf

Woonzorgcentrum Bornholm

 • verzorgende IG

 • verpleegkundige

Bornholm is een verpleeghuis in Hoofddorp waar mensen met een chronische ziekte, bij ouderdom, revalidatie, dementie of ziekte van Parkinson veilig wonen. Het verpleeghuis vindt dat goede zorg ook liefdevol moet zijn. Cliënten kunnen rekenen op passende zorg, verpleging, behandeling en begeleiding. Dag en nacht wordt er gewerkt met vaste teams, zodat cliënten steeds vertrouwde gezichten zien.

Ambulance A'dam (locatie Hoofddorp)

 • ambulance verpleegkundige

 • chauffeur


Ambulance personeel staat 24 uur per dag klaar om zorg te bieden op unieke plaatsen. Zij komen op bijzondere locaties en bieden verschillende vormen van hulp aan slachtoffers.

De chauffeur is verantwoordelijk voor het besturen van de ambulance en de verpleegkundige voert hulpverleningstaken uit. Ben jij hulpvaardig, besluitvaardig en heb je overtuigingskracht dan ben jij de ideale kandidaat die we zoeken.

Raamwerk

 • leerling-medewerker begeleidingRaamwerk is een zorginstelling voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Ze dragen zorg voor de kwaliteit van leven van hun cliënten. Je doet je best om de cliënt een zo gewoon mogelijke leven te bieden. Het helpen van en het contact met de cliënten kan enorm veel voldoening geven. Je ontwikkelt vaardigheden die niet alleen op werk handig zijn.

Team Sportservice Haarlemmermeer

 • sportcoaches

Team Sportservice is het sportloket voor de gemeente Haarlemmermeer en omstreken. Zij adviseert, informeert en begeleidt bewoners op het gebied van sport. Ze organiseren veel projecten voor jong en oud in samenwerking met partners zoals sportaanbieders.

Als sportcoach werk je veel met mensen. Je moet dus goede sociale vaardigheden hebben. Respect is daarbij het uitgangspunt.

Je begeleidt groepen, ondersteunt bij de het organiseren en legt spelletjes uit.

Spaarne Gasthuis Hoofddorp

 • verpleegkundige

Spaarne ziekenhuis heeft onder andere een locatie in Hoofddorp.

Als verpleegkundige weet je alles over het menselijk lichaam, voeding en verleen je de basiszorg aan de patiënten. Je beheert sociale vaardigheden en je kunt goed communiceren. Je kunt met verschillende soorten patiënten werken en daarom heb je ook verschillende mogelijkheden om te werken. Denk aan een ziekenhuis, verpleeg-verzorgingstehuis. Maar ook in de gehandicapten zorg of in de geestelijke gezondheidszorg.


Stichting PCSOH

 • verzorging IG

 • helpende zorg & welzijn

PCSOH ondersteunt ouderen. zo bieden zij ondersteuning als ouderen nog thuis wonen in de vorm van wijkverpleging. Ze bieden diverse vormen van individuele begeleiding zoals: ondersteuning bij de dagelijkse bezigheden, begeleiding bij het invullen van papieren ect.

Als de ouderen meer zorg nodig hebben door bijvoorbeeld een ziekenhuis opname dan kunnen zij ook tijdelijk bij PCSOH verblijven.


SKOL Kinderopvang

 • pedagogisch medewerker

 • gespecialiseerd pedagogisch medewerker

SKOL biedt naast kinderopvang ook een BSO en voorschoolse opvang aan.

Een pedagogisch medewerker is iemand die zich, meestal in de jeugdzorg of kinderopvang, bezighoudt met het begeleiden, verzorgen en bijstaan van kinderen en/of jongeren. In de jeugdzorg hebben ze te maken met kinderen of jongeren met problemen op bijvoorbeeld sociaal, economisch, psychisch of psychologisch gebied, terwijl dit in de kinderopvang niet het geval hoeft te zijn.

Als pedagogisch medewerker draag je graag een steentje bij aan de ontwikkeling van (jonge) kinderen.


Happykids Kinderopvang

 • pedagogisch medewerker

 • medewerker kinderopvang/BSO

Happykids is een organisatie die Kinderen tussen 0-12jaar begeleiden bij het kinderdagverblijf of op de buitenschoolse opvang

Een pedagogisch medewerker is iemand die zich, meestal in de jeugdzorg of kinderopvang, bezighoudt met het begeleiden, verzorgen en bijstaan van kinderen en/of jongeren. In de jeugdzorg hebben ze te maken met kinderen of jongeren met problemen op bijvoorbeeld sociaal, economisch, psychisch of psychologisch gebied, terwijl dit in de kinderopvang niet het geval hoeft te zijn.

Als pedagogisch medewerker draag je graag een steentje bij aan de ontwikkeling van (jonge) kinderen.

Zien optiek

 • opticien

Als opticien biedt Zien Optiek een uitgebreid assortiment aan producten en diensten aan.

Als opticien is het belangrijk dat je met mensen kunt omgaan en dat je gevoel hebt voor brilmode en handel. Je werkt in een optiekzaak en doet vele voorkomende werkzaamheden zoals verkoop en oogmetingen. Je hebt kennis van het oog, zien en gezondheid.

Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer

 • pedagogisch medewerker

Stichting Kinderopvang zorgt samen met lokale organisaties voor een omgeving waarin het jonge kind kan opgroeien. Ze werken onder andere samen met veel basisscholen en gemeente.

Heb jij iets met kinderen? Vind je ze grappig, origineel, spontaan en vertederend? En begrijp je ook dat kinderen begeleiding en structuur nodig hebben? Als pedagogisch medewerker kinderopvang bied je dagelijkse opvang aan baby's, peuters en kinderen van 0 tot 12 jaar.

Basisschool (Sophia scholen)

 • onderwijsassistente

 • leerkracht

Met 28 basisscholen in de gemeenten Noordwijk, Teylingen, Hillegom, Lisse en Katwijk zijn zij de grootste aanbieder van primair onderwijs in de Duin- en Bollenstreek.

De onderwijsassistent ondersteunt e leerkracht in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Je begeleidt de kinderen en jongeren bij het leren en in hun ontwikkeling. Je biedt waar nodig individuele zorg en voert administratieve taken uit. Samen met de docenten ben je verantwoordelijk voor een prettige en veilige leeromgeving. Wil je liever doorleren na je mbo-opleiding dan kun doorstuderen voor leerkracht.