Produceren, Installeren en Energie

Opleidingen en beroepen waarbij techniek centraal staat, installaties, constructies en procesindustrie. Ook ontwerpen, maken en gezondheid technische vakmanschap komen aan bod. Dit veld heeft vele mogelijkheden: installatie techniek, elektrotechniek. Het is een snelgroeiende sector, want de rol van techniek wordt steeds groter.

Naam bedrijf

Beroepen

Over het bedrijf

Schulte en Lestraden BV

 • monteur Elektrotechniek

 • werktuigbouwkunde

 • installatietechnicus

Dit is een bedrijf met verschillende technische beroepen. Ze zijn betrokken bij zowel het ontwerpen en de uitvoering van gebouwinstallaties, als het beheren en onderhouden daarvan. Kwaliteit, veiligheid en duurzame oplossingen vinden zij belangrijk.

Als monteur elektrotechniek installeer je, repareert en controleert diverse soorten installaties zoals verlichting en toegangscontroles.

Als werktuigbouwkundige heb je te maken met grote en kleine objecten van staal en anderen materialen. Denk bijvoorbeeld aan schepen, roltrappen, liften en fabriekshallen.

Als monteur installatietechniek werk je op afwisselende plekken van woningen tot fabrieken of ziekenhuizen. Je repareert en verbetert kleine en grote installatie voor gas, cv, water en sanitair.

Tata Steel

 • monteur procestechniek

 • onderhoudsmonteur werktuigbouw

 • monteur elektrotechniek

Tata Steel is een van de grootste staalproducenten van de wereld. Ze zijn zichtbaar in de bouw, infrastructuur, automobielindustrie, verpakking.

Als monteur procestechniek ben je de mens achter de machine. Je bent betrokken bij het productiewerk, controleert ( geautomatiseerde) productieprocessen en grijpt in als het niet goed gaat. Je zorgt ervoor dat de machines goed blijven werken.

Als monteur elektrotechniek installeer , repareer en controleert je diverse soorten installaties zoals verlichting en toegangscontroles.

Installatieburo Verwoert

 • monteur elektra

 • monteur beveiligingssystemen

 • monteur domotica

Installatieburo Verwoert is een elektrotechnische installateur met veel specialisten.

Al monteur heb je diverse werkzaamheden op verschillende terreinen. Denk daarbij aan de beveiliging van huizen, gebouwen, inbraakalarm. Ook het opzetten van systemen in en om de woning die je op afstand kunt bedienen.

Ook houdt het bedrijf zich bezig met duurzaam installeren. Onder andere zonnepanelen en autolaadpaal.

Brouwer installatie bedrijf

 • Installatiemonteur

Brouwer Installatiebedrijf heeft zich gespecialiseerd in de aanleg en onderhoud van cv-installaties, duurzame installaties, pelletkachels en installatietechniek. Als monteur installatietechniek werk je op afwisselende plekken van woningen tot fabrieken of ziekenhuizen. Je repareert en verbetert kleine en grote installatie voor gas, cv, water en sanitair.

Installatiewerk Noord-Holland

 • Installatiemonteur

 • elektromonteur

IW Noord-Holland is de opleider voor in elektro en installatietechniek. Als monteur installatietechniek werk je op afwisselende plekken van woningen tot fabrieken of ziekenhuizen. Je repareert en verbetert kleine en grote installatie voor gas, cv, water en sanitair.

Als elektromonteur installeer, repareer en controleert je diverse soorten installaties zoals verlichting en toegangscontroles.

Nobels Group BV

 • monteur megatronica

 • constructiemedewerker

Nobels groep produceert en ontwikkelt verschillende hightech producten/oplossingen voor automatisering voor de landbouw, tuinbouw en industriële markten.

Als monteur megatronica snap jij hoe producten technisch in elkaar zitten en heb je gevoel voor techniek. Met de juiste tekeningen in informatie bouw jij zonder moeite een serie machines op.

Als allround constructiewerker zorg jij ervoor dat alle onderdelen op de juiste plek worden gemonteerd. Dat doe je meestal in de werkplaats, maar soms ook buiten of bij een klant in het bedrijf. Daarna controleer je of alles goed en veilig in elkaar zit. Je geeft ook leiding aan minder ervaren collega’s.

BSH Nederland

 • field service engineer (monteur)

Bij BSH Nederland willen ze met huishoudapparaten van de merken Bosch, Siemens, Gaggenau, NEFF en Constructa de kwaliteit van leven verbeteren. Het productaanbod loopt uiteen van fornuizen, ovens, schouwkappen, vaatwassers, wasmachines en drogers, koelkasten en vriezers tot kleinhuishoudelijke apparaten zoals stofzuigers, espressovolautomaten en keukenmachines. In Hoofddorp staat hun Inspiratiehuis waar de apparaten geshowd worden en de klant advies krijgt.

Als field service engineer bezoek jij iedere dag de klanten om de beste service oplossing te bieden. Je onderzoekt wat er aan de hand is, bedenkt een oplossing en voert zelfstandig reparaties uit aan witgoedapparatuur bij de klant aan huis.

Plasthill BV

 • operator

 • medewerker technische dienst

 • monteur

Plasthill is producent van hoogwaardige flexibele polyethyleen verpakkingen en folies. Denk daarbij aan puinzakken, krimpfolie en steigerfolie.

Dagelijks vinden de producten van Plasthill hun weg in Europa en zelfs daarbuiten. Hun specialiteit is het produceren van brede en dikke folies. Zij kunnen ook veel verpakkingsprobleem oplossen!

Weet jij graag hoe een product wordt gemaakt? Heb je kijk op techniek en werk je precies? Yes, dan past de wereld van productiemachines en fabrieken vast bij jou. Zorg jij er daarnaast graag voor dat dingen op rolletjes lopen? En hou je het hoofd koel als dat even tegenvalt? Dan is een operator misschien wel iets voor jou.

Als monteur technische dienst ga je storingen zoeken, reparaties uitvoeren, onderhoud plegen en bouw je machines en installaties om.

Havatec

 • (service)monteur

 • lasser

Havatec ontwikkelt en produceert high-tec machines voor de inspectie en verwerking van bloemen en bloembollen. De machines bevatten technische geavanceerde besturingen en camerasystemen die de (natuur)producten in de gaten houden.

Ben jij een echte, creatieve techneut met gevoel voor praktijk? Verlies je daarbij veiligheid, topfunctionaliteit en design niet uit het oog? Dan is monteur misschien iets voor jou?

Ben jij erg handig en kun je wel tegen een beetje hitte? Dan is een baan als lasser misschien iets voor jou. Je maakt of repareert metalen constructies. Bijvoorbeeld onderdelen van schepen, gebouwen of machines. Meestal doe je speciaal laswerk dat een bewijs van veiligheid krijgt. Als (allround) lasser heb je dus een grote verantwoordelijkheid. Zonder goed laswerk valt de machine uit elkaar, zinkt het schip of stort het gebouw in. Je neemt je werk daarom serieus en je bent trots op wat je maakt

Stolze Aalsmeer

 • monteur watertechniek

 • monteur elektrotechniek

Stolze is een bedrijf werkzaam in de tuinbouw met werk in de elektrotechniek, watertechniek, groeilicht, automatisering en klimaattechniek.

Als monteur ga je aan de slag bij diverse klanten van Stolze binnen de glastuinbouw. Je leert waterunits en meststofbakken aan te sluiten in de kas en je monteert grondleidingen. Je bent zowel binnen als buiten de kas werkzaam. Tijdens je werk leer je hoe de aansturing werkt van watertechniek en raak je bekend met computersystemen.

Als service monteur repareer je en onderhoud je installaties op elektrotechnisch en soms watertechnisch gebied zoals klimaatcomputers en waterunits bij onze klanten.