Natuur & Milieu

Opleidingen en beroepen waarbij het (onder)houden en verzorgen van natuur en dier centraal staan. Ook de voedingsmiddelenindustrie en duurzame leefomgeving krijgen een rol.

Naam bedrijf

Beroepen

Over het bedrijf

Loonbedrijf Roodenburg

  • groenvoorziening

  • onkruidbestrijder

Een verzorgd straatbeeld is belangrijk voor bewoners, gemeente of provincie. Loonbedrijf Roodenburg is hierin een specialist.

In de groenvoorziening werk je meestal met een team. Ook heb je regelmatig contact met buurtbewoners en andere gebruikers. Tijdens de opleiding maak je kennis met allerlei planten, bomen en materialen die gebruikt worden voor de inrichting van een groene ruimte. Je leert om te gaan met allerlei gereedschappen en machines.


Theo Denayere Hoveniersbedrijf

  • hovenier

Dit hoveniersbedrijf is een familie bedrijf. Ze ontwerpen tuinen voor particulieren maar ook voor zorginstellingen.

Met de opleiding tot vakbekwaam hovenier leer alles over planten, bomen en struiken. Niet alleen welke geschikt zijn voor welke tuin, maar ook hoe je ze moet onderhouden. Daarnaast ben je op dit niveau bezig met het aansturen van je collega's. Dit doe je om ervoor te zorgen dat een klus op tijd klaar is. Want als je bijvoorbeeld iemands achtertuin flink onderhanden neemt, verwachten de bewoners dat ze er binnen de gestelde tijd weer van kunnen genieten. Een andere belangrijke taak van de vakbekwame hovenier is het in de gaten houden van ieders veiligheid, want er wordt vaak met gevaarlijke apparaten gewerkt.

Tuincentrum Suidgeest

  • medewerker binnenplanten

  • medewerker buitenplanten

  • medewerker dierenafdeling

Suidgeest is een tuincentrum in Nieuw-Vennep. Naast allerlei binnenplanten, verkopen zij decoratiemateriaal, buitenplanten en buitenaccessoires. Ook hebben zij een dierenafdeling. Hier kun je alles voor het dier kopen.

Als medewerker van een tuincentrum weet je natuurlijk alles over planten, maar je moet ook flexibel zijn en in een team kunnen werken. Werken in het weekend komt ook voor.

Werk je op de afdeling van dieren, dan weet jij alles van dieren, voeding. Maar bovenal houd je natuurlijk van dieren. Ook ben je klantgericht.

Balkenende hoveniers

  • (ass) hovenier

  • verkoopadviseur

Balkenende tuin en wonen is een hoveniersbedrijf. Zij ontwerpen en leggen tuinen aan. Ook zij zijn specialist op het gebied van kunstgras. Als hovenier houd je van buiten werken, van afwisseling, je hebt humeur en bent tevens een echte teamplayer.

Met de opleiding hovenier leer alles over planten, bomen en struiken. Niet alleen welke geschikt zijn voor welke tuin, maar ook hoe je ze moet onderhouden.

Als verkoopadviseur luister je naar de klanten en verkoopt de spullen van het bedrijf.

De Waterwolf

  • hovenier


De Waterwolf onderhoudt in opdracht voor de gemeente Haarlemmermeer de openbare buitenruimte op diverse gebieden zoals openbaar groen, civiel, pompen en gemalen plus allerlei andere onderhoudswerkzaamheden. Ook werken zij in opdracht van instellingen, scholen en andere bedrijven.

Zo onderhouden, ontwerpen zij en leggen groenvoorzieningen aan. (inclusief (boom)snoeiwerk). Maaien het gras.

Met de opleiding hovenier leer alles over planten, bomen en struiken. Niet alleen welke geschikt zijn voor welke tuin, maar ook hoe je ze moet onderhouden.