Mobiliteit & Transport

Beroepen en opleidingen met als middelpunt de mobiliteit. Hieronder verstaan we alle transportmiddelen. Ook het onderhouden en repareren van vervoersmiddelen, zoals auto’s, caravans, scooters en (motor)fietsen vallen hieronder.

Naam bedrijf

Beroepen

Over het bedrijf

Doelen Coach Service

  • chauffeur taxi

  • chauffeur touringcar

Dit is een autoverhuurbedrijf met wel 1200 auto's. Ze hebben vip-vervoer, taxi's , mini-midibussen.

Het bedrijf regelt schoolreis, stedentrip en zakelijk vervoer.

Vanwege hun ligging bij luchthaven Schiphol rijdt het bedrijf ook met een shuttle service.

Lijkt het je leuk om in verschillende auto's, bussen te rijden en de baas te zijn over het voertuig? En kun je zelfstandig werken, ben je dienstverlenend? Dan is het beroep chauffeur misschien iets voor jou.

Scania Nederland

  • technicus bedrijfsauto

Als bedrijfsautotechnicus bestaan je hoofdtaken uit het repareren en onderhouden van SCANIA vrachtwagens. Dit doe je met zowel gereedschap als ook met behulp van de laptop. Naast het repareren en onderhouden voer je ook motor, versnellingsbak en remrevisies uit. Wanneer je een afgerond diploma hebt, kun je papieren halen om als APK / tachograaf keurmeester de verplichte keuringen aan de voertuigen uit te voeren. Voor 90% van de tijd werk je in een moderne garage met het beste gereedschap.

Een deel van de tijd zul je met een Service wagen op weg gaan om 'langs de weg' te repareren. Bedrijfsauto Technicus is een spannend en afwisselend beroep met diverse doorgroei mogelijkheden.

Met een paar jaar ervaring in de werkplaats, kun je goed door groeien naar een functie als, Service Adviseur, Parts Advisor, Account Manager, Service Manager etc.

Autocentrum Beelen

  • autotechnicus

Autocentrum Beelen is een universeel garagebedrijf voor zowel zakelijk als particulier. Voor reparaties, onderhoud, keuring en nog veel meer.

Ken jij een automotor van binnen en buiten? Sleutel je graag aan auto’s? En wil je graag hogerop komen? Maak er dan je beroep van met de opleiding Autotechniek! Met je diploma kun je aan de slag bij een garage of een merkdealer. Meestal werk je in een team. Maar je kunt ook goed zelfstandig werken. Jouw werk is gevarieerd: vloeistoffen verversen en het uitvoeren van reparaties en onderhoudsbeurten. En je hebt veel te maken met elektronica. Je snapt goed dat je klant de beste service wil. Dat is precies waar jij voor zorgt!


AA verhuizers

  • chauffeur

AA Verhuizers is een verhuisbedrijf. Naast nationale verhuizingen zijn zij gespecialiseerd in internationale verhuizingen voor zowel particulieren als bedrijven. Een verhuizing hoeft niet lang te duren: AA verhuizers verhuist al uw spullen binnen 1 dag. Daarnaast bieden zij de ook nog service: demonteren, inpakken, monteren en opruimen.

ABS autoherstel

  • autoschade technicus

  • plaatwerker

  • spuiter

ABS in Lisse is een autoherstelbedrijf. Naast reparaties regelen ze ook passend vervangend vervoer en wikkelen de schade af met uw verzekeraar of leasemaatschappij.

ABS Autoherstel Brouwer verhuurt ook lesauto’s. Deze kunnen ook ingezet worden als vervangende auto’s bij schadeherstel aan een eigen lesauto. Daarnaast verhuren zij ook personenauto’s en busjes (Budget Autoverhuur).

Als technicus stel je de schade vast en herstelt je de schade aan auto's, motoren en andere voertuigen. Dit doe je handmatig of met apparatuur. Ook ben je klantgericht en collegiaal.

Als spuiter zorg je ervoor dat auto's er weer picobello uitzien. Je maakt het werk af waar een schadehersteller mee is begonnen. Je reinigt, schuurt en plamuurt de ondergrond en lakt af.

Als plaatwerker werk je met dunne platen van materialen als aluminium, rvs en staal. Je bewerkt platen en repareert ze.

Fiets/scooter centrum Hoofddorp

  • technicus

Aan een nieuwe scooter toe of wil je graag advies? Bij fiets/scooter-centrum Hoofddorp ben je aan het goede adres. Ook repareren zij natuurlijk je fiets en of scooter. Ze hebben een eigen technische dienst en geven ook advies over onderhoud, leasen, verzekeringen en diefstalbeveiliging. Kortom alles wat met fietsen en scooters te maken heeft. Daarnaast bezitten zij over een ruime showroom.

Als mobiliteitstechnicus zorg je dat vervoersmiddelen op de weg blijven, bedenk je nieuwe systemen en voer je reparaties uit. Ben jij geïnteresseerd in de techniek van tweewielers? Dan is dit iets voor jou.