Maritiem & Techniek

Opleidingen en beroepen met transport en logistiek als middelpunt. Door de lucht, over de weg en over water. Ook de technische kant komt aan bod. Bouwen, onderhouden en repareren van transportmiddelen, zoals schepen. Ook de beroepen die te maken hebben met logistiek kunnen hieronder vallen. Kijk ook een bij het beroepsveld: Mobiliteit en transport

Naam bedrijf

Beroepen

Over het bedrijf

Doelen Coach Service

 • Chauffeur taxi

 • Chauffeur touringcar

Het bedrijf regelt schoolreis, stedentrip en zakelijk vervoer.

Vanwege hun ligging bij luchthaven Schiphol rijdt het bedrijf ook met een shuttle service.

Lijkt het je leuk om in verschillende auto's, bussen te rijden en de baas te zijn over het voertuig? En kun je zelfstandig werken, ben je dienstverlenend? Dan is het beroep chauffeur misschien iets voor jou.

Swissport

 • luchtvracht & logistiek

 • platform/bagagemedewerker

Swissport is een bedrijf dat zich bezig houdt met luchtvaartdiensten. denk aan bagageafhandeling, luchtvracht en voorraadbeheer(warehousing) ect.

Als logistiek medewerker ben je verantwoordelijk voor de goederen die vanuit de hele wereld worden geïmporteerd en geëxporteerd. Je houdt van "puzzels" oplossen en hebt "spierballen".

Als je op de luchthaven op je vlucht aan het wachten bent heb je vast weleens naar buiten op het platform gekeken wat daar allemaal gebeurt. Auto’s, wagentjes en andere karretjes zijn druk in de weer om dat vliegtuig heen. De mensen die dit doen zijn net als de mannen van de pitstop bij de Formule 1.

Boven zijn je collega’s de passagiers en de bagage aan het inchecken. Beneden, in de kelder en op het platform, is een logistiek proces in gang gezet om het vliegtuig veilig en op tijd te laten vertrekken. Zie het als de motor onder motorkap. Je ziet hem niet, maar hij is onmisbaar.

Spaarne Gasthuis Hoofddorp


 • logistiek medewerker

Als medewerker in de logistiek zorg je ervoor dat de juiste spullen op het juiste moment op de juiste plek terechtkomen. je kunt opeen heftruck rijden in een magazijn. Je moet goed kunnen samenwerken. Ook is het van belang dat je netjes, snel en veilig werkt.

Boek uw Zending


 • logistiek medewerker

 • lucht en zeevrachtexpediteur

 • planner transport

 • klantenservice

Boek uw zending bezorgt naast pakketjes ook pallets en expres verzendingen. Dus van envelop tot "olifant". Ook adviseren zij over alles wat nodig is voor het verzenden: douanedocumenten, verzekering en verpakkingsadviezen.

Als logistiek medewerker zorg je ervoor dat pakketten op de juiste plek terechtkomen. Je werkt netjes en veilig. Ook het besturen van een heftruck hoort erbij.

Een expediteur maakt gebruik van verschillende logistieke dienstverleners en is de makelaar tussen transport en logistiek

AA Verhuizers


 • logistiek medewerker

AA Verhuizers is een verhuisbedrijf. Naast nationale verhuizingen zijn zij gespecialiseerd in internationale verhuizingen voor zowel particulieren als bedrijven. Een verhuizing hoeft niet lang te duren: AA verhuizers verhuist al uw spullen binnen 1 dag. Daarnaast bieden zij de ook nog service: demonteren, inpakken, monteren en opruimen.

Als logistiek medewerker zorg je ervoor dat pakketten op de juiste plek terechtkomen. Je werkt netjes en veilig. Ook het besturen van een heftruck hoort erbij.

Plasthill


 • logistiek medewerker

Plasthill is producent van hoogwaardige flexibele polyethyleen verpakkingen en folies. Denk daarbij aan puinzakken, krimpfolie en steigerfolie.

Dagelijks vinden de producten van Plasthill hun weg in Europa en zelfs daarbuiten. Hun specialiteit is het produceren van brede en dikke folies. Zij kunnen ook veel verpakkingsprobleem oplossen. Als medewerker in de logistiek zorg je ervoor dat pakketten op de juiste plek terechtkomen. Je werkt nauwkeurig en veilig. Ook het besturen van machines hoort erbij.

Havatec


 • logistiek medewerker

Havatec ontwikkelt en produceert high-tec machines voor de inspectie en verwerking van bloemen en bloembollen. De machines bevatten technische geavanceerde besturingen en camerasystemen die de (natuur)producten in de gaten houden.

Als medewerker in de logistiek zorg je ervoor dat pakketten op de juiste plek terechtkomen. Je werkt nauwkeurig en veilig. Ook het besturen van machines hoort erbij.