Bouw, Wonen & Interieur

Het bouwen, onderhouden van huizen, gebouwen en wegen staat centraal. Ook het interieur van woningen zit in dit profiel. Waar gebouw wordt kom jij, snelweg, spoorweg, woonwijk. Je bent bezig met het je handen, metselen, timmeren, bestraten of schilderen en stukadoren.

Naam bedrijf

Beroepen

Over het bedrijf

Loonbedrijf Roodenburg

 • grondwerker

 • machinist

 • trekkerchauffeur

Dit bedrijf is gespecialiseerd in groenvoorziening, grond en infra. Denk bij de groenvoorziening aan aanleg en onderhoud van plantsoenen en gazons. Het goed onderhouden van watergangen en bermen hoort ook de werkzaamheden. Maar ook het verharden van straten, bedrijfspaden, bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen.

Werken in de grondwerk-wegenbouw houdt in dat je in de grond, op de grond of aan de oevers werkt. Je voert werkzaamheden uit aan wegen, riolen, grondkeringen. Dit is verantwoordelijk werk, want je bent vaak op plaatsen bezig met verkeer, bouwputten en zware materialen.

AW-groep

 • grondwerker,

 • machinist

 • calculator

 • werkvoorbereider

AW-groep is een bedrijf met diverse specialismen in de infrastructuur, grond-weg- en waterbouw. Maar ook in de groenvoorziening en transport. Tot slot leveren en verhandelen zij bouwstoffen.

Als grondwerker werk je in de grond, op de grond. Je voert werkzaamheden uit aan wegen en grondkeringen. Dit is verantwoordelijk werk, want je bent vaak op plaatsen bezig met verkeer, bouwputten en zware materialen.

Als machinist werk je met grondverzetmachines. Je werkzaamheden bestaan uit sleuven, bouwputten en sloten graven en afwerken. Werkzaamheden langs en op wegen, transportmiddelen laden en terreinen egaliseren.

Als werkvoorbereider zal je met behulp van CAD-tekenprogramma technische tekeningen maken van producten of installaties. ook moet je berekeningen maken over de inzet van de mensen, materialen en machines.


Van Rhijn Bouw

 • timmerman

Van Rhijn Bouw is een bedrijf dat actief is op het gebied van nieuwbouw, projectontwikkeling, onderhoud, renovatie en verbouwingen.

Als timmerman werk je op de afdeling renovatie en onderhoud. Je taken zijn onder andere het monteren van constructies zoals wanden, vloeren. Het lezen van tekeningen, bepalen van afmetingen en afstanden, afwerken. Je werkt zelfstandig aan timmer-werkzaamheden in woning en utiliteitsgebouwen.

Kernbouw

 • werkvoorbereider

 • timmerman

Kernbouw is een bouworganisatie met een filiaal in Cruquius. Naast onderhoud worden er veel nieuwbouw en renovatieprojecten gerealiseerd. Ook hebben zij een eigen timmerfabriek.

Ben jij creatief, accuraat en werk je graag samen? Heb je daarnaast ook nog passie voor het bedenken van oplossingen en mogelijkheden voor nieuwbouw-, renovatie-, en onderhouds-projecten? Dan is werkvoorbereider misschien iets voor jou. Plannen van een project, budget berekenen, inkoop en bestellen van materialen horen bij dit beroep.

Voel je je op een bouwplaats als een vis in het water? Gaat jouw hart als vakman sneller kloppen van uitdagende projecten waarbij ruwbouw- en afbouwtimmerwerk maar ook stelwerk aan de orde van de dag is? Dan is timmerman misschien iets voor jou. Jouw werkdagen zijn gevuld met alle voorkomende timmerwerkzaamheden op de bouwprojecten. Van de start tot oplevering steek jij jouw handen uit de mouwen om kwalitatief hoog timmerwerk te leveren. Het lezen van een bouwtekening gaat je goed af en je weet hoe je zorgvuldig en veilig moet werken, zowel met je collega’s, als met materieel en materiaal.

Hermans Helder in glas

 • glaszetter/glasmonteur

Hermans levert losse producten en diensten, want een glazen trap, de volledige glasrenovatie van een villa of het leveren van, bijvoorbeeld, glazen scheidingswanden voor een badkamer: dat hoort bij het bedrijf. Hermans biedt echter nadrukkelijk een totaal-service. Van glaszetten tot renovatie en restauratie, en van 24-uurs service tot verwijdering van asbesthoudende kit. En nog veel meer, want glas is veelomvattend.

Als flexibele glasmonteur bij Hermans ga je zelfstandig op pad met een werkbus. Voornamelijk zal het werk buiten plaatsvinden. Onderhoud en reparatie behoren ook tot het takenpakket. Hermans biedt eigen opleidingstrajecten voor medewerkers.

De waterwolf

 • stratenmaker

 • hovenier

De Waterwolf onderhoudt in opdracht voor de gemeente Haarlemmermeer de openbare buitenruimte op diverse gebieden zoals openbaar groen, civiel, pompen en gemalen plus allerlei andere onderhoudswerkzaamheden. Ook werken zij in opdracht van instellingen, scholen en andere bedrijven.

Zo onderhouden, ontwerpen zij en leggen groenvoorzieningen aan. (inclusief (boom)snoeiwerk).

Andere werkzaamheden:

Grasmaaien., onderhoud en aanleg van bestratingen/verhardingen en bebordingen (waar onder verkeersborden en verkiezingsborden), inclusief de daaraan gerelateerde werkzaamheden door gecertificeerde verkeersregelaars;

Beheer en onderhoud van de vijf gemeentelijke begraafplaatsen.

Horsman en Co

 • timmerman

 • tegelzetter

Horsman en Co is een bouwbedrijf. Het werkgebied van Horsman & co strekt zich uit van Het Noordzeekanaal (A9/A4) t/m Den Haag. Met name in de Duin- en Bollenstreek, Kennemerland en de Haarlemmermeer zijn zij een begrip.

Als tegelzetter en timmerman start je ene dag vanaf ons kantoor met een kopje koffie en rijd je door naar verschillende onderhoudsklussen, de andere dag start je direct bij één van jouw projecten. Je werkt soms alleen, maar voornamelijk in een team. Jij bent verantwoordelijk voor alle voorkomende (tegel)werkzaamheden in de woning- en utiliteitsbouw.